maandag 28 november 2011

Gezondheid....deel 1

Vandaag vond ik dat het weer eens tijd werd voor een blog die niks te maken heeft met beauty, mode,accessoires enzovoort. Vandaar dat jullie vandaag een blog over gezondheid voorgeschoteld krijgen van mij:)  En nee dit word geen saaie en taaie blog over de medische wereld, maar een interessant stukje over een kleine vitamine, waar ik niet van wist dat een tekort zoveel te weeg kon brengen.

Mijn verhaal....over een chronisch vitamine B12 en vitamine D tekort
Mijn verhaal, begint in november 2009. Tijdens een check op het werk word mij verteld dat mijn hartslag aan de hoge kant is.  Ach, ik wijd het op dat moment aan net de trap heel hard op gerend, lunch tijd enzovoort.   Achteraf gezien bleek dat alarmfase 2 te zijn geweest.  Alarmfase 1 dringt binnen in mijn tot dan toe sportieve leventje in september 2009, als ik na een studie reis uit Cyprus met 40 graden koorts in bed beland.

Terug  na de hartslag in november 2009, deze begint tijdens mijn vakantie bij mijn ouders zodanig ernstige vorm aan te nemen, dat ik toch maar besluit om een bezoekje aan hun huisarts te brengen. Die stuurt me door naar het ziekenhuis voor testjes. Om een lang verhaal kort te maken, met mijn hart is niks ernstigs aan de hand en functioneert nog prima (blijkt later ook naar diverse testjes in het ziekenhuis) Jippie!  Echter de cardioloog geeft wel aan dat men hart wel ergens heel enthousiast op reageert. Fijn...maar waar reageert het dan zo enthousiast op!  Ik heb even een vogelvlucht in mijn verhaal genomen, we zitten dan in mei 2010 en de volgende symptomen zijn inmiddels ook al de revue gepasseerd: doodmoe zijn, zware benen, wazig zien, duizelig zijn, hoofdpijn, moeite met lopen enzovoort.  Voor mij stond er toen echt wel vast, hier is iets goed mis!   Na bloed prikken komt uit eindelijk de grote boosdoener naar buiten, er is een vitamine b12 en d tekort geconstateerd.  Jippie, zo hoeven me niet meer voor gek te verklaren het zit niet tussen mijn oren:)  Wat ik dan nog niet kan weten, is dit nog maar het begin....van mijn lange gevecht naar de juiste behandeling.  Die juiste behandeling heb ik sinds februari 2011!  Hiervoor moest ik helemaal naar Lelystad.

B12

Weten jullie waar vitamine B12 voor dient in het lichaam? En in welke etenswaren het zit?

1 opmerking:

  1. Wat vervelend dat je dit hebt. Gelukkig hebben ze hebt snel kunnen achterhalen zodat je ook niet meer in onzekere tijden zit. Dat lijkt me al helemaal erg. Op een andere blog las ik ook een artikel hierover.

    BeantwoordenVerwijderen