zondag 27 november 2011

Dress...to Impress

Impact;  waar denken jullie aan als je het word impact hoort?  Veel kleine en grote gebeurtenissen in ons leven hebben impact.  Dit kunnen leuke maar ook droevige gebeurtenissen zijn.  Denk aan het overlijden van een familielid of een vriend/vriendin, het behalen van je diploma op de middelbare school, de geboorte van je kind enzovoort.

Echter impact heeft ook voor een groot deel met mode te maken, ik hoor jullie denken op wat voor manier dan?  Dit heeft alles te maken met je eerste indruk, je krijgt nooit een tweede kans. Denk terug aan je eerste sollicitatiegesprek. Stond je ook niet uren voor de kast met in je achterhoofd wat moet ik aan?  De eerste tien minuten van een gesprek bepalen of je word aangenomen of niet. De reden dat je niet word aan genomen, kan liggen aan het feit dat je handdruk niet ferm genoeg was, maar ook aan dat ene subtiele detail in je kleding.  Eigenlijk kort samen gevat is dit dus een vorm van impact!
Het mooie is dit heb je dus helemaal zelf in de hand.

IMPACT, dit is een twee luik. Het bestaat uit Impact Innerlijk en Impact Uiterlijk. Dit kan natuurlijk niet afzonderlijk van elkaar gezien worden.   De Belgische Frank Segers (mental coach) tekende voor het boek " het maximaliseren van je innerlijk potentieel" geschreven. Kort gezegd geeft hij tips over hoe jezelf de regie van je leven in eigen hand kunt nemen. Hoe iedereen in staat is om al zijn dromen waar te maken. Dit doet hij aan de hand van spraak makende voorbeelden.  Geloof me je word echt wakker geschud!

Voor de concrete styling gids voor M/V met ambitie tekende de Belgische Emma Gelaude (imago styliste). Zij laat ook aan de hand van diverse voorbeelden en tips zien hoe je "ik" kan vertalen naar je garderobe. Dit boek is tot stand gekomen door haar jaren praktijk ervaring.  Kort gezegd: met de juiste outfit creëer je goodwill, dat heb je zeker nodig op professioneel vlak!

Wat ik persoonlijk een hele goede tips vind;

Er word een stukje in haar boek gewijd over de juiste kleuren die horen bij jouw kleur type. Dit      word
gebaseerd aan de hand van jouw haar kleur, huidskleur en kleur van de ogen. Geloof me ook daar kun
je veel terrein mee winnen.

Je kan ook beter investeren in bijvoorbeeld in 1 mooie kwalitatieve tas, die met heel veel stijlen te combineren valt, dan 20 tassen die nergens bij passen.

Deze twee boeken zijn absoluut een waardevolle en tijdloze investering!  Beiden boeken zijn te verkrijgen via bol.com.

Prijs boek Frank Segers: 17,50 euro
Prijs boek Emma Gelaude: 24,95 euro.

Ben erg benieuwd of jullie de boeken kennen?  Geloven jullie in het feit dat je je eerste indruk maar een keer kunt maken?  Wie van jullie heeft het boek van Dyanne Beekman gekocht?

2 opmerkingen:

  1. Heel vet dat je bij fashionchick hebt gewonnen. Ik heb 2wk geleden het boek van Dyanne Beekman gewonnen en ik zal nog een bookreview schrijven. Emma Gelaude vind ik te gek, heb jij haar boek?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm wellicht ga ik ze eens lezen!!

    BeantwoordenVerwijderen