vrijdag 6 januari 2012

Fashion....Klas

Via een tip kwam ik op een erg leuke site terecht, genaamd FASHIONCLASH. 
Dit is nu een typisch voorbeeld van wat een samenwerking tussen België, Duitsland en Nederland te weeg kan brengen, juist beginnende en veelbelovende ontwerpers over de hele wereld de kans te geven om hun collecties aan internationaal publiek te laten zien. Dat dit 3-landen punt onderonsje goed blijkt uit te pakken, is wel te zien aan het feit dat het evenement dit jaar voor de 4e keer word georganiseerd in de SAMDECOR Fabriek in Maastricht.  Het zal plaats vinden van 8 tot en met 10 juni 2012. Red deze datum in je agenda! Wat dat wil je als mode freak vast niet missen?


8 tot en met 10 juni, Maastricht
Afgelopen jaar kregen meer dan 150 ontwerpers afkomstig uit 12 landen over de hele wereld de kans om hun collectie te presenteren aan internationaal publiek. Niet verkeerd dacht ik zo?

Nog een leuke bijkomstigheid is dat ze modellen en hostesses zoeken voor de 3 dagen! Zie je het al helemaal voor je, dat jij daar over de catwalk schrijd?  Lijkt je dit wat geef je dan op via hun site Fashionclash
Vergeet niet in je mail te zetten in welke plaats je de casting graag zou willen bij wonen. Deze worden namelijk gehouden in Maastricht (2 februari en 16 februari), Hasselt (18 februari) en Amsterdam (5 maart). De casting als hostess is alleen mogelijk in Maastricht. Een groot voordeel is dat de casting wel plaats vind in de avonduren, waardoor heel mode minnend Nederland er aan kan deelnemen:).

Uiteraard zijn er ook losse tickets te koop voor dit evenement, echter de prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Maar dit unieke samenwerkingsverband heeft meer te bieden?

Wat dachten jullie van een shop in de Rechtstraat in Maastricht waar je de kleding van een aantal van deze veelbelovende ontwerpers kunt in slaan gedurende de Fashionclash. Te gek toch!  Tevens word er ook regelmatig een Fashionclash markt georganiseerd.

Fashion across Borders

Dit net vers van de pers initiatief is een samenwerkingsverband tussen het Fashion Museum te Hasselt, Fashionclash te Maastricht en het Design Metropole te Aken.

Op een unieke plaats in Hasselt is er een winkel geopend waar de veelbelovende ontwerpers uit de regio rond de Maas en de Rijn hun accessoires en kleding verkopen tot en met 31/5 2012.

Persoonlijk houd ik wel van dit soort samenwerkingsverbanden omdat ik vind dat elke ontwerper een kans moet krijgen in deze snelle wereld, die mode heet. Zij zijn per slot van rekening de toekomst!

Wat vinden jullie van zo'n samenwerkingsverband? Kennen jullie het evenement?

1 opmerking:

  1. een van ons woont echt 10 minuutjes van maastricht, en de andere 3 kwartier, en wij zijn altijd paraat!! echt de moeite waard!!

    xx

    BeantwoordenVerwijderen